onsdag 21 november 2012

Omaka Aviation Heritage Centre och Omaka Classic Cars

Omaka Aviation Heritage centre var verkligen värt ett besök. De flesta av flygplanen var visserligen replikor av plan från första världskriget men miljöerna de byggt upp omkring dem gav krydda åt historien de ville berätta.
Den enda kritiken man kan komma på var att det var väldigt mycket hjältemod och ganska lite av den fruktansvärda slakt som första världskriget innebar. Nu koncentrerade man sig iofs på kriget i luften och det var ju inte så utvecklat och skördade inte så många offer som skyttegravskriget på land gjorde.











I byggnaden intill fanns Omaka Classic cars, ett museum som visade en av ortens affärsmäns bilsamling. Den bestod av både vardagsbilar och mer lyxiga bilar, alla med det gemensamt att de rullat på Nya Zealand och att de är i gott brukskick utan att vara renoverade. Jämfört med flygmuseet ovan kändes det lite trist, något orättvist eftersom flygmuseet var så väldigt bra. Museet skulle behöva lite jobb med miljöerna runt bilarna. Att det låg i en supermodern hall gjorde inte saken bättre, den gamla bilhandeln som motormuseet i York låg i var tex en mycket trevligare miljö. Trots allt var det nog den bästa samlingen av Australientillverkade bilar jag sett hittills på resan, även om en del av dem var ihopsatta på Nya Zealand... 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar