onsdag 9 oktober 2013

Lite höstträdgård

Trädgården bara sprakar av färger. Fick lite tid ute i söndags.
 

Årets skörd... Vi hade missat att markera var vi satte potatisen, T har grävt igenom området där de borde va, så får vi väl se vad som kommer upp nästa år... Det blev inte så mycket, tur att vi inte ska leva på vår skörd :) Fördelen var att det blev ogräsrensat. Jag har jordslagit o planterat en del blommor som ska spridas ut till våren, då ska det bli kanter på kullen o lite ordnung! Plockade av resten av tomaterna också,det blev lite fast vi gravt misshandlat plantorna, de har inte fått överdrivet mycket vatten i sommar... Kanske ska testa att göra gröna-tomater-chutney som mormor brukade, det är gott!  Eje var för en gångs skulle rätt nöjd med att sitta i vagnen och titta på, skönt!



Kanske årets sista fika ute gick av stapeln, en av de sista iaf... Det var väldigt skönt väder i söndags!

Vi har fått ner persikoträdet i jorden också, får väl se om det kan trivas. Hoppas det, det är ju Ejes eget träd. Ska läsa på om beskärning, det kan visst bli ganska stort om man inte håller efter det. Om det trivs... Mullbärsträdet har fått ny plats bakom kullen, får se om det kan trivas bättre där än där det stått innan, det har blivit mindre och buskigare för vart år.


 Här är utsikten från det som ska bli mitt pysselrum. Vi ska bygga en platsbyggd fönstersoffa där jag kan sitta o titta på utsikten, och kanske på Eje när han leker på golvet, får väl se :)

Körsbärsträden är nästan självlysande vid den här tiden på året, synd att det inte kunde vara lite sol när det är så fantastiska höstfärger i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar